Werken met mens en dier

Ik ben Corinne van Steeg, 52 jaar en heb meer dan 20 jaar met enorm veel plezier en bezieling gewerkt in de hulpverlening aan multiproblem doelgroepen in Haarlem en Amsterdam, zowel uitvoerend als leidinggevend. Door een chronische aandoening ben ik arbeidsongeschikt geraakt en kwam ik aan de andere kant van het bureau terecht. Dat maakte dat ik zelf ‘cliënt’ werd.

Mede door deze ervaring en in combinatie met mijn eigen werkwijze en opvattingen, besloot dat ik het anders wilde doen. Doen in plaats van praten, eigen weg in in plaats van een standaard wasprogramma wat veelal wordt aangeboden binnen de hulpverlening.

Connectie

Een connectie met dieren heb ik altijd gevoeld, eigenlijk met alle dieren. Daarom had ik altijd al op mijn wensenlijst staan om te gaan werken met mens en dier. Door mijn ontslag besloot ik van de nood een deugd te maken en ben ik de opleiding Equine Assisted Coach gaan doen bij de Keulseweg. Dit is de enige geaccrediteerde opleiding op dit gebied in Nederland.

Verder ben ik aangesloten bij Kreac, het kwaliteitsregister voor de equine assisted coach. Ik beschouw mezelf als hoog sensitief, recht door zee, creatief, oprecht en met een flinke dosis humor.

Mijn collega’s Casper en Bauke

Mijn collega's Casper en Bauke
kreac

Hier kunt u de ethische code lezen van Kreac, waar ik aangesloten ben.
Kreac is een kwaliteitsregister voor de Equine Assisted Coach. Het CAT is de beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten. De stichting Het GAT is de geschilleninstantie voor de alternatieve therapeuten en valt onder het CAT. Voor klachtenbehandeling voor complementaire therapeuten en hun cliënten.

Hier vindt u mijn erkende licentie.

Ik vond het een hele bijzondere ervaring, ik had eigenlijk “niets” met paarden maar toen ik in gesprek was met de coach over wat ik had meegemaakt de afgelopen jaren voelden de paarden mijn emotie feilloos aan. Was daar erg van onder de indruk.

Bijzondere ervaring

Ik vond het een heel bijzondere mooie ervaring, tegelijk confronterend en bevrijdend. Ik en de kudde reageerden heel anders op elkaar dan ik in eerste instantie had gedacht. Ik vond het ontzettend indrukwekkend en zelfs op een bepaald punt overweldigend, toen heb ik ook echt even afstand moeten nemen. Wat uiteindelijk voor mij ook tegelijk mijn grootste leermoment was. Ik zou heel graag weer een sessie hebben om te kijken waar ik nu sta in mijn ontwikkeling.

Confronterend en bevrijdend

De sessie heeft alle verwachtingen overtroffen. Het was zeer aangrijpend en emotioneel. Ik denk er nog dagelijks aan en heb het als zeer positief ervaren. Een ervaring die ik met een ieder zou willen delen.

Overtroffen verwachting, Jou Inhoud Komt Hier

Mooie ervaring, verrassend, heeft ook geholpen bij angst voor paarden.

Verrassende ervaring
Een heerlijk rustmoment buiten met de paarden. Ik heb zo enorm genoten! Dat zulke grote paarden zo zachtaardig en beschermend kunnen zijn.
Heerlijk rustmoment

Je moet het zelf ervaren om erachter te komen hoe bijzonder en mooi het is.

Zelf ervaren